MET DE HANDEN IN DE 'WOL'!

Met de handen in de 'WOL'!

Liefste klanten, 

Jullie weten ondertussen dat ik heel transparant ben – niet alleen over het concrete productieproces van Leselles, maar ook over ondernemen en de bijbehorende ups and downs ben ik van bij het begin open en eerlijk geweest. Daarom wil ik ook deze tegenslag eerlijk met jullie delen – samen staan we misschien sterker in de zoektocht naar een oplossing!?

In september van dit jaar ging ik voor leselles op zoek naar een extra producent in Portugal. Jullie zijn enthousiast over onze knitwear – en daar zijn we zo dankbaar om! - dus we willen graag aan jullie vraag blijven voldoen.

Om jullie een idee te geven van de productietijd: én sjaal vraagt 45 minuten breitijd. Tel daar nog het wassen, stomen, labelen en inpakken bij, en je berekent al snel zelf hoeveel (of hoe weinig) stukken Leselles we per dag kunnen produceren. Een extra producent zou dit probleem kunnen oplossen.

We vonden een betrouwbare partner, die vorige week onze voorraad sjaals en pulls aanvulde.

Maar niet elke nieuwe stap loopt van een leien – of wollen – dakje.
Hoe groot was de ontgoocheling toen bleek dat de pasvorm van de Juliette-pull anders was. De trui is breder (12 cm rond) en heeft een bredere boord (6 cm) waardoor we op deze collectie niet zomaar de ‘onze size fits all’-pasvorm die jullie al kenden kunnen toepassen. Dus meer een grote M of L. De kwaliteit van de mohair-wol is identiek als al onze andere stukken, en ook technisch zijn de sweaters perfect in orde, maar de ‘nieuwe’ pasvorm maakt dat we even moeten schakelen.

Eerlijk is eerlijk: ik was even het noorden kwijt. De pulls voldoen kwalitatief aan alle normen, maar zijn qua pasvorm eerder large dan ‘onze size’.
Moest ik alles weigeren, terugsturen, of zoeken we samen naar een oplossing?


Misschien kan ik van een ‘fout’ toch iets heel positiefs maken, door me vooral op dames met maat large te focussen met deze specifieke collectie. Misschien kan ik een publiek dat de Juliette in normale uitvoering misschien te smal of te krap vindt, nu wel blij maken?

Ondertussen stellen we natuurlijk alles in het werk om de ‘gewone’ Juliette-trui zo snel mogelijk opnieuw te produceren..

 

 

Warme groetjes,

Liesbet